کود پتاس ۳۰ درصد گرانوله

حاوی عناصری نظیر گوگرد و کلسیم برای بهبود عملکرد

  1. پتاسیم باعث سوخت و ساز ازت شده و باعث تشکیل پروتئین در گیاه می گردد و باعث افزایش فتوسنتز و عملکرد گیاه می شود.
  2. باعث تنظیم کار روزنه های برگ می شود. (در زمانی که نیاز به از دست دادن آب به صورت بخار یا قطره داشته باشد، روزنه برگ باید باز شود و در شرایط دیگر باید بسته باشد)
    باد، نور و پتاسیم در باز و بسته شدن روزنه های برگ تأثیرگذارند.
  3. پتاسیم باعث سوخت و ساز مواد هیدروکربنه می شود.
  4. پتاسیم باعث بهبود انبارداری میوه ها می شود. پتاسیم باعث ایجاد دیواره ی سلولی محکم و زخیم در میوه ها می گردد و همین مسئله باعث می شود که طول عمر انبارداری میوه ها و کیفیت آنها افزایش یابد.
  5. پتاسیم باعث کاهش بیماری های قارچی در گیاهان می شود. زیرا پتاسیم باعث غلیظ تر شدن شیره ی سلولی گیاه شده، در نتیجه تعرق گیاه کم می گردد و رطوبت کمتری در سطح برگ بوجود می آید در نتیجه شرایط محیطی نامساعدی برای بیماری های قارچی ایجاد می گردد و از فعالیت قارچ ها کم می شود.
  6. پتاسیم، افزایش مقاومت گیاه به سرمازدگی را افزایش می دهد. و باعث افزایش غلظت شیره ی سلولی می شود و باعث پایین آمدن نقطه ی انجماد و مقاومت گیاه به سرما می گردد.
  7. پتاسیم عنصری است که در قابل جذب نمودن سایر املاح و خوش‎طعمی و خوش‎رنگی میوه‎ها موثر است و برای تولید میوه با کیفیت بالا، بسیار ضروری است.
  8. پتاسیم در گیاه جزو عناصر متحرک است و در غلظت های بالا مورد نیاز می‎باشد. فراوانی نیتروژن، فسفر و یا کلسیم می‎تواند کمبود پتاسیم را به همراه داشته باشد.

علائم کمبود پتاسیم

  1. در کمبود پتاسیم، نوک برگ ها و حاشیه آنها در برگ های پایینی دچار سوختگی می گردد که به آن اصطلاحاً نوک سوختگی یا لب سوختگی گفته می شود.
  2. پتاسیم در ایجاد مقاومت به خشکی گیاه نقش دارد و زمانی که کمبود پتاسیم در گیاه بوجود آید تشنگی گیاه سریع تر خودش را نشان می دهد و گیاه سریعاً پژمرده شده و شادابی خود را از دست می دهد.
  3. علائم کمبود پتاسیم در میوه خیار باعث کوتاه، چاق و نوک کشیده ‎شدن آن یا اصطلاحا دوکی شدن میوه می‎شود.
  4. گیاهانی که با کمبود پتاسیم مواجه می‌شوند کم‌ رشد بوده و معمولا نسبت به بیماری‌ها حساس‌تر هستند.

علائم کمبود عناصر در گیاه

علائم کمبود پتاسیم

علائم کمبود پتاسیم

کمبود پتاسیم در میوه خیار

– مصرف این کود عمدتاً برای با غهای مرکبات و انگور به میزان ۲۰۰ الی ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار و به صورت سرک و یا قبل از کاشت قابل توصیه است.

– مصرف کودهای محتوی پتاسیم در باغهای میوه ترجیحاً به صورت چالکود پیشنهاد می شود.